Is het zielig om een hamster alleen te houden?

Nee, juist niet. In de winkel ziet het er altijd schattig uit, een nestje jonge hamsters die allemaal bij elkaar liggen. Op latere leeftijd verandert dit en wil een hamster, net als in de natuur, graag alleen leven. De kans is dus ook groot dat als je twee hamsters samen houd dat dit uitdraait op ruzie, zelfs tot verwondingen toe. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen dat het wel een leven lang goed gaat, maar dit is zelden het geval.

De roborovski-dwerghamster is een uitzondering, deze is goed in een kleine groep te houden maar deze wordt wel minder makkelijk tam.

In een persoonlijk gesprek met één van onze medewerkers kunnen wij u van meer informatie voorzien over de aanschaf van een hamster en de mogelijkheden. Misschien is er een ander klein knaagdiertje dat meer voldoet aan uw verwachtingen meer geschikt is voor uw situatie.

 

Terug

Openingstijden
Maandag Gesloten -
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag 9.00 - 17.00
 Routebeschrijving