Is palletvoer voor mijn vogel beter dan een zaadmengeling?

Palletvoer is een zeer goed voer voor vogels, met name kromsnavels. Pallet zijn zo ontworpen dat er in ieder hap die wordt genomen de juiste verhouding voedingsstoffen zitten en zo wordt een tekort aan een bepaalde nutriĆ«nt voorkomen door bijvoorbeeld selectief eten wat er nog wel is gebeurt bij een zaadmengeling. Ook is een zaadmengeling nog niet volledig en dient hierbij nog wat extra’s aangeboden t worden als bijvoorbeeld eivoer. Echter zonder zaden kunnen vogels niet. Aangereden wordt minimaal 15% zaden te blijven geven om de spiermaag actief te houden.

Het is soms niet eenvoudig om een vogel van een zaadmengeling op pallets te krijgen, maar onze medewerkers hebben hiervoor wel wat tips voor u.

Terug

Openingstijden
Maandag Gesloten -
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag 9.00 - 17.00
 Routebeschrijving