Hoe voorkom ik dat mijn hond wormen krijgt?

Een besmetting met wormen is bij honden moeilijk tegen te gaan. Bij het uitlaten kan een hond door te snuffelen in het gras al wormeneitjes binnenkrijgen. Dit is nog geen probleem mits u oplettend bent en tijdig handelt als u in de ontlasting wormen aantreft. Een wormbesmetting geeft niet direct gevaar voor uw dier maar uw hond gaat er na verloop van tijd wel last van krijgen.

Door regelmatig uw hond te behandelen tegen wormen voorkomt u dat een besmetting met wormen van die aart, wordt dat u hond er hinder van ondervindt. Het advies is iedere 3 maanden uw hond (en kat) te behandelen tegen wormen. Indien u meerdere dieren heeft dient u deze allemaal op het zelfde moment te behandelen om zo herbesmetting te voorkomen.

Er zijn diverse middelen verkrijgbaar om u huisdier te ontwormen, bijvoorbeeld tabletten of pasta, en welk product het beste bij u dier past kan onze verkoopmedewerker samen met u bepalen.

Terug

Openingstijden
Maandag Gesloten -
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag 9.00 - 17.00
 Routebeschrijving