Wat kan ik doen tegen het groen worden van mijn aquarium?

De groene aanslag in een aquarium zijn algen. Er zijn vele soorten algen die op diverse plaatsen in het aquarium voor kunnen komen. Zowel het glas, stenen planten en hout kan bedenkt worden door algen. Algen zijn ook planten en hebben dus de zelfde behoefte dan de andere aquariumplanten, voedingsstoffen en licht. Echter zijn algen veel kwetsbaarder en daardoor te voorkomen en/of te bestrijden. Het begint met een goede waterkwaliteit. Een overdaad aan bepaalde stoffen in het water kan zorgen dat algen kunnen groeien, deze stoffen zijn nitraat en nitriet. Door deze te voorkomen maak je het de algen al een heel stuk moeilijker. Ook onbalans in hardheid en zuurgraad en andere waterwaarde kan er voor zorgen dat algen in een aquarium de overhand kunnen nemen.

Licht is ook een belangrijke factor bij het bestrijden van algen. Ca. 8 uur per dag de verlichting van uw aquarium aan is ruim voldoende. Ook dient het aquarium niet op een lichte plek in huis te staan en moet zonlicht vermeden worden.

Door uw aquariumwater door één van onze medewerkers te laten testen kan deze zien waar de onbalans zich bevind en u vertellen wat u tegen algen kunt doen. Soms kunnen kleine veranderingen in uw aquarium uw problemen met algen al oplossen.

Terug

Openingstijden
Maandag Gesloten -
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag 9.00 - 17.00
 Routebeschrijving